Home   >   Wegwijzer   >   Nieuw-honden-prettuin

NIEUW: de Honden Prettuin

3500 Vierkante meter speelplezier voor uw hond!

In Hitland-Noord vindt u (tussen de Hitlandselaan en de ijsbaan) een omheinde honden prettuin waar uw hond vrij kan spelen en rondrennen. Op het toegangshek vindt u de prettuin-spelregels, om het spelen voor alle honden zo goed mogelijk te kunnen faciliteren.

'Speelplezier' voor uw hond bedoelen wij in de breedste zin van het woord: van tunnels tot boomhindernissen en van waterspeelplaat tot zandbak, alle onderdelen vindt u in de honden prettuin. Gegarandeerd speelplezier voor uw hond! En aan de baasjes is ook gedacht, u kunt uitrusten op meerdere bankjes.

Officiële opening
Op vrijdag 18 november is de hondenspeelplaats in Hitland-Noord officieel geopend door wethouders Josien van Cappelle en Rik van Woudenberg (het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland), gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland en hondenspecialist Martin Gaus. Diverse enthousiaste hondenbezitters en geïnteresseerden hebben de feestelijke opening ook bijgewoond.

Ontwikkeling Recreatiegebied Hitland
In het kader van de (door)ontwikkeling van het recreatiegebied Hitland is in 2015 veel inspiratie opgedaan. In 2016 zijn vervolgens diverse nieuwe voorzieningen voorbereid en is met subsidie van de provincie Zuid-Holland ook al een aantal voorzieningen gerealiseerd. Eén van de al gemaakte voorzieningen is een relatief groot omheind honden speelterrein. De locatie, indeling en vormgeving van de hondenspeelplaats is door inbreng van meerdere hondenscholen en hondenbezitters tot stand gekomen.

Routebeschrijving
In uw navigatie kunt u "Hitlandselaan" intoetsen. Eenmaal op de Hitlandselaan rijdt u zo'n 400 meter door. Zowel aan de linker- als rechterkant ziet u een parkeerplaats. De honden prettuin is het omheinde gedeelte aan uw rechterhand. Het toegangshek bevindt zich in de hoek van de honden prettuin.

Contact
U kunt contact opnemen met Recreatieschap Hitland over de honden prettuin via info@hitland.nl of 0180-317188.